MAESTRA DESIGN STUDIO

Maestra helpt ondernemers bij het neerzetten van een duidelijke merkidentiteit en webstrategie.

Door jouw onderneming op de juiste manier te profileren zorgt Maestra ervoor dat jouw online kansen optimaal benut worden, waardoor jouw onderneming zich onderscheid van concurrenten.

Maestra duikt in jouw belevingswereld en gaat op zoek naar nieuwe inzichten. Deze inzichten worden vertaald naar creatieve oplossingen en een unieke strategie die bij jouw onderneming past.

Expertise, empathie en efficientie

Kernwaarden

expertise

Door de expertise die Maestra heeft met o.a. gebruikersgedrag, interaction design, gedragspsychologie en vormgeving is zij in staat een goede strategie te bepalen en te realiseren die past bij de behoeften van de gebruiker. Hierdoor kunnen wij jouw business doelen realiseren.

empathie

Empathie is essentieel om tot een klantgerichte oplossing te komen. Door de psychologie van de gebruiker te begrijpen krijg je inzicht in de emoties, angsten, wensen, ambities en dromen van alle betrokkenen. Hierdoor kun je het gedragspatroon van de gebruiker blootleggen.

efficientie

Een efficiënte gebruikerservaring (UX) ontstaat door een goede samenwerking tussen identiteit, inhoud, gebruiksgemak en functionaliteit. Maestra zorgt ervoor dat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en snel vinden waarvoor ze kwamen. Hierdoor zullen bezoekers meer converteren via je website.

Over - Empathie Expertise Efficientie Illustration - Maestra Design Studio

LATEN WE IETS MOOIS NEERZETTEN

Vraag een offerte aan voor een vrijblijvend consult
en zie hoe Maestra jouw bedrijf kan ondersteunen

Over - Renee Meisters - Illustratie

mijn verhaal

Hi, mijn naam is Renee Meisters. Met meer dan 15 jaar ervaring als ontwerper heb ik mijzelf de laatste 10 jaar gespecialiseerd in UI/UX, webdesign, branding, visual design, interaction design, zoekmachine optimalisatie (SEO) en design psychologie.

Na mijn studie Communicatie & Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam heb ik gewerkt bij het Expertisecentrum voor Maatschappelijke Innovatie (EMI). Hier heb ik gewerkt voor het programma sociaal ondernemerschap. Hier heb ik een tool ontwikkeld die sociaal ondernemers helpt hun maatschappelijke impact te kunnen meten.

Voor, tijdens en na mijn studie heb ik veel freelance werk gedaan. Het gevoel om een zoekende ondernemer te zien opbloeien tot een trotse ondernemer gaf mij veel voldoening. Daarom besloot ik in oktober 2020 om in het diepe te springen en een eigen onderneming te starten.

Door mij te verdiepen in een onderneming en te analyseren wat de doelgroep triggert ben ik in staat een product af te leveren waarmee de doelen van de ondernemer bereikt of zelfs overtroffen worden. Ik help ondernemers met het neerzetten van een merkidentiteit en of website waar ze trots op zijn.

DESIGN THINKING

Design thinking is een methodiek die gebruikt wordt om complexe problemen (wicked problems) op te lossen. Binnen deze methodiek staat de mens centraal doordat een probleem vanuit de menselijke behoeften wordt gedefinieerd.

EMPATHIZE

In de empathize fase ontwikkelen we een diep begrip voor alle betrokkenen door hen te observeren, contacteren, te luisteren, hun behoeftes begrijpen en het probleem van verschillende invalshoeken te belichten.

Hier verzamelen we door middel van research zoveel mogelijk informatie en laten we aannames en vooroordelen achter ons. We leggen de basis voor een oplossing die de gebruiker centraal stelt door een zo goed mogelijk beeld te schetsen van de menselijke behoeftes van alle stakeholders.
DEFINE

In de define fase analyseren we de informatie die we vergaard hebben in de empathize fase. Alle informatie wordt gedivergeerd om zo het kernprobleem te definiëren. Wanneer het kernprobleem helder is gaan we over naar de volgende fase.
IDEATE 

In de ideation fase worden zoveel mogelijk potentiële oplossingen gegenereerd om het kernprobleem op te lossen. Bij het genereren van de ideeën wordt de balans gezocht tussen mens, technologie en organisatiedoelstellingen. Vervolgens worden een aantal ideeën geselecteerd die uitgewerkt gaan worden tot een prototype.
PROTOTYPE

Het bouwen begint, in de prototype fase wordt en verschillende oplossingen uitgewerk tot een prototype. Hier wordt geëxperimenteerd met kleurstellingen, layouts, beeld, functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid en gebruikersgedrag.

Afhankelijk van de grootte en complexiteit van de opdracht wordt het prototype getest door een klein team of door de doelgroep. Het resultaat van deze fase geeft een goed beeld van de beperkingen van de oplossing, de open eindjes en de reactie van de betrokkenen.
REITERATE

Afhankelijk van de uitkomst van de testen krijgt het prototype steeds meer definitie. Ontwerpen is een iteratief proces en er wordt vaak terug gegaan naar eerdere fases om het eindproduct aan te scherpen.

Door de constante feedback-loops tussen verschillende Design Thinking fases zal de oplossing steeds beter worden totdat het product geïmplementeerd kan worden.

LETS WORK TOGETHER

Benieuwd naar wat het beste werkt voor jouw onderneming?

Mail Icon - Maestra Design Studio

E-MAIL

info@maestra-design.nl

Rocket Icon - Maestra Design Studio

direct aan de slag

Snel van start

Phone Icon - Maestra Design Studio

TELEFOON

06 29422606

FOLLOW MAESTRA

WHY FIT IN? WHEN YOU CAN STAND OUT!